SCOTT Sports HQ

Givisiez, Switzerland

On the grid

Located in Givisiez’s industrial zone in Switzerland, the Scott headquarters features Weave Textile Radiant Panels, created in collaboration between Soft Cells PARC, a Price company. The building integrates Weave panels and Soft Cells panels into a flexible grid system, developed by the architects for maximum flexibility.

Weave Radiant Textile Panels - which incorporate water pipes to control thermal comfort - provide energy-efficient control over cooling, heating and acoustic quality. They are installed on ceilings across four floors.

The Weave Radiant Textile Panels integrate a diagonal luminaire. This feature reflects the design language of the sun-controlled aluminium facade.

In the auditorium, Soft Cells Aesthetics are mounted directly onto walls and ceilings. Speakers, motion detectors and vents that provide fresh air are concealed inside the panels while sprinklers remain visible.

The ceiling system comprising the panels is customised according to drawings created by Itten+Brechbühl architects. All panels provide easy access in the ceiling/walls. Weave panels in the office spaces are mounted with torsion spring system. For all Soft Cells panels in the auditorium, a magnet system is used.

At the headquarters, a central atrium serves as a hub. The cafeteria, restaurant and showroom are on the ground floor. On the four upper floors, offices laid out to promote lively collaboration are designed in natural and classic tones. Focus areas are on hand for concentrated work.

Characterised by dynamic contrasts and an abundance of natural light, the building has been recognised with the BIM 2017 Gold ARC Award. In addition, it is nominated for the German Design Award 2021.



Architect/Design

Itten+Brechbühl AG Bern / Switzerland



Opening

2019



Interior

Weave Radiant Textile panels, installed on office ceilings, covered in Casa Alu

Aesthetics, installed in the auditorium on walls and ceilings, covered in Ginger



Imagery by Simon Ricklin